Monday, October 25, 2004

Liliedugg

Trondheims bandet Liliedugg sto for musikk inspirert av Amerikansk punk i motsetning til de fleste andre Norske pønk bandene i fra den første bølgen (1977-82) i Norge. Dette var nok med på å skille dem ut som i første rekke et av de mere musikalsk stil sikre bandene, kombinert med karismatisk vokalist og tekster som ga rom for ettertenke og funderinger.

Bandet besto av; Besto av Gunnar Mo (gitar) Lars Olufsen (trommer) Steinar Vikan (gitar) Torgeir Vikan (bass) og Lars Vold (sang). Disse 5 fant hverandre så sent som i desember 1980 og hadde sin første øving + konsert (!!) den 18 desember 80 i følge vedleggsarket til 6). Den musikalske erfaring før dette var det smått med. Torgeir Vikan hadde gitt ut fanzinen Rockefort, men det hjalp nok ikke så mye på bass ferdighetene.

I november 81 dro de på sin første turne i lag med Wannskrækk. Senere har de gitt ut en side på en splitt live lp i lag med Wannskrækk. I ettertidens ubarmhjertige lys er nok de de eneste to pønk bandene fra Trondheim som ennå skrives med gullskrift. Synd da det var flere andre som var på nivå med disse (f.eks. Sjølmord) men slik er nå historien.

Etter en rekke konserter og en 7" ep kom de seg i 83 til finalen i Trøndersk mesterskap. Epen ble gjort med en produsent som må ha hatt gospelkor som sitt spesialfelt. Selv den misserable produseringen klarte ikke å ødelegge flere klassiske låter som burde ha vært obligatorisk på enhver norsk pønk retro samler.

De skulle senere gi ut en av de sterkeste debut lpene i Norsk rocks historie. 2) skulle opprinnelig bare være en 12" ep men når de først var i studio spilte de inn 9 låter. Legenden forteller at ingen ble enig om hvilke låter som skulle offres så det endte opp som en lp.

Etter å ha gjort to turneer i 83 og noen sporadiske konserter i 84 sa bandet takk for seg. Noen få reunion konserter har det blitt og håpet om flere lever ennå hos mange. I mellomtiden får vi la oss trøste og fylles av musikk i særklasse på det de fikk gitt ut.

Diskografi;
1) Neonråte/Livet på landet//Gal hest/Girls (Oh yeah DOG 001) 7" ps 81. Først med et meget pornografisk cover som ble trukket tilbake, deretter i et langt mere nøytralt ett. (Bildet under viser 2 utgaven)

2) Liliedugg (Oh yeah DOG 002) lp 83
3) "Neonråte" på samleren Yours truly Norwegian would (Northampton music collective) mc England 84.
4) “Six Minute War” og “Dead Body” (begge live) på samleren Bonderock (Humbug Tapes 003) mc 85 Kom i 150 nummererte eksemplarer. Begge låtene tatt opp under Norsk Rockeforbunds landsmøte i Bergen i 1983.
5) “Tortur” på samleren Knall The Album (Knallsyndikatet KS 024) mc 87
6) The Last Opera (Knall syndikatet KS 026) lp med info ark 88 (splitt utgivelse med Wannskrækk.)
7) Liliedugg/Helter skelter (Underground Records 014) 7" ps. Kom ut i 200 nr ex der 100 var på blank vinyl og 100 på gul vinyl. Alle med vedlegg. Noen få ex med annet omslag og påskrevet promo på label. (splitt utgivelse med Helter Skelter.)
8) Sannhetens voktere (Oh Yeah 95/01) cd-r 2004.
Bidraget på 3) er hentet fra 1). Hele 1) og 2) samt de fleste låtene på 6) + "Sannhetens voktere" (live 23/11-81) utgjør innholdet på 8).

Mo senere i Jiihad og Streethawks. Mo og T. Vikan senere i Morten Jørgensen og spekkhoggerne som fulgte etter spyet som randt ned fra ripa på danskebåten. Olufsen og S. Vikan senere i Helter Skelter. S. Vikan startet senere Ramalama som både var plateselskap og management. S. Vikan spilte også i Oslo bandet Lost At Sea. T. Vikan sto bak fanzina Rockefort. Han har senere spilt i lag med Paul Værlien (ex Babij jar mm) i The Wonderful World, Paul Værliens orkester og Paul`s Formula. Vold senere i Russian AmCar Club, studio musiker og filmskuespiller.

Linker av interesse; #1 #2 #3 #4 #5

Av Tore Stemland

14 comments:

Lon said...

Ett av cover'ne har vel også et bilde av Ivar Skaar med pistol på fronten. Har forøvrig sett en CD-R utgitt på Oh Yeah! som var en form for samleskive/gjenopptrykk av tre skiver med Liljedugg.

Anonymous said...

Coveret m Ivar er lp'en.

Anonymous said...

Den cden blir en offisiell utgivelse 13 mai

Anonymous said...

Wot????
Gunnar Mo

Anonymous said...

Fantastisk konsert på Blæst i går!! Liliedugg og Wannskrækk på samme scene igjen! Va for læng siden sist ja!
SP

Anonymous said...

stusser over "først med cover som ble trukket", ble da vel ikke sensurert før den ble gitt ut!, da den kom for salg kunne vi jo velge kåvver.

Anonymous said...

Terve!

Vittu menkää studioon ja tehkää uus
levy nii voisitte tulla Suomeen keikalle!

Red front forever!!!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Aulia said...

Deep in the dark I don't need the light
There's a ghost inside me
It all belongs to the other side
We live, we love, we lie

Cara Mengatasi Gatal Selakangan Pada Ibu Menyusui
Cara Mengobati Jantung Bengkak
Cara Mengatasi Sakit Tulang Belakang
Obat Penambah Hb

yanmaneee said...

moncler
golden goose
kobe shoes
kawhi leonard shoes
kyrie 6
yeezy 350
longchamp
curry 6
nike dunks
air jordan 1

noticiasdealcorcon said...

Nice post. I learn something tougher on different blogs everyday. It will always be stimulating to study content off their writers and exercise a specific thing from their store. I’d would prefer to use some with all the content in my blog regardless of whether you don’t mind. Natually I’ll provide a link for your web weblog. Thank you for sharing. noticiasdealcorcon

hadeelweb.com said...

You really should take part in a tournament for starters of the best blogs on-line. I am going to recommend this great site!   hadeelweb.com

opbestcom7 said...

My partner and I stumbled over here coming from a different website and thought I may as well
check things out. I like what I see so now i'm following
you. Look forward to exploring your web page again. 부산오피


Unknown said...

h3t79v0j35 t4i15b3n15 w4l96y0p57 p1d21p9b10 t6r72p0r46 e8q80t7l43