Tuesday, August 31, 2004

Børres kork


Er det noen som kan bidra med flere opplysninger om Børres kork? Ja? så ikke nøl med å ta kontakt. Her er det jeg har klart å grave opp hitill; Bandet er fra Hadeland rett utenfor Oslo og har gitt ut dette;

1) Børres kork (City Records, Norway cr-e 7901) 7" ps 79
2) "Pop star" på samleren Bloodstains across Norway ( ) lp 97. Også som cd. (bootleg)
De besto av J. Børre (gitar) Hans Morten Johannessen (sang) Roger Johannessen (trommer) og Tom Magnussen (bass). Av disse har H.M. Johannessen senere spilt i Rune Nordhagen & the Cruisers.

Av Tore Stemland (med svært stor takk til Fredrik Bakkemo og Anders Moe.)

2018/10/23: Anders Moe har funnet oppslag i Dagningen 14. mai 1980, som viser at Børres kork ikke kom ut før i 1980 og er dermed ikke i nærheten av å være den første pønkeplaten i Norge.

5 comments:

Anonymous said...

J.Børre het jo da egentlig Arnfinn Arnedal Nilsen og var en kløpper på gitar. Har gikk på Hadeland Gymnas en periode før han sluttet.

Anonymous said...

Jeg var venn med Arnfinn Nilsen Arnedal i mange år. Han var en gitarhelt for meg og mange andre. Han var virkelig god på gitar i sin ungdom , men denne singelen med Børres Kork yter verken han eller bandet særlig stor rettferdighet. Singelen ble spilt inn under svært kaotiske former,der spesielt Arnedals alter ego Jan Børre, var snydens full hele tida og visstnok spilte gitar i liggende tilstand., på gulvet i studio. Han som ratta lyd mente visstnok at Børres Kork var det værste bandet han noengang hadde hatt med å gjøre, og produktet bærer dessverre voldsomt preg av det, en oppgitt og sint producer ,og et band der frontmannen særlig , var ute av stand til å gjøre rede for seg.. Jeg tror denne plata kunne ha blitt riktig bra om bare Jan Børre hadde holdt seg vekk fra studio. Sangeren, Hans Morten, var/er en glimrende gitarist i tilegg til en habil sanger, så om han hadde tatt på seg gitarjobben ville nok pipen ha fått en annen lyd.
Det må i rettferdighetens navn sies at Jan Børres gitarsoloer på plata ikke var noe Hans Morten kunne spille sånn uten videre, iallefall ikke like fort.
Jeg opplevde å se dette bandet live ved et par anledninger, og jeg kan opplyse om at det var noen helt utrolige oppvisninger. Låta A Growing Society ( part 2 ), spesielt, var en enormt stor opplevelse å få høre og se live.

Anonymous said...

Og Tom Magnussen var sanger i Jan Klappas Future Band (Brandbuband) før Børres Kork.

yanmaneee said...

nike air max
retro jordans
vans
kyrie 5
curry 4 shoes
nike shoes
supreme hoodie
hermes birkin
calvin klein outlet
yeezy boost

yanmaneee said...

moncler
golden goose
kobe shoes
kawhi leonard shoes
kyrie 6
yeezy 350
longchamp
curry 6
nike dunks
air jordan 1