Thursday, September 02, 2004

Subway Suck, pønk? Nææh....Subway Suck fra Trondheim ble av Polygram prøvd lansert som Norges svar på Sex Pistols etter at de hadde spilt inn og presset NRK!/Æ spyr//I Sold My Ass For Rock`n`roll (Snowball BALL 601) 7" ps 78. Tekstene var imidlertid så rå i følge artist ansvarlig at platen ble trukket tilbake fra lansering. Tekstene som ble for harde for Polygram, står forøvrig på trykk i Nye takter nr 5/79. Det skal visstnok eksistere så mange som ca 25 eksemplarer, resten av opplaget ble destruert.

Bandet så på seg selv som et hardt heavy metal band og følte seg ikke relatert til punken, til tross for Polygrams iherdige forsøk på å være de første i Norge som skulle ri på den Engelske pønk bølgen. Det står respekt av Subway Suck sin holdning til å stå imot lett tjente kroner på å bli lansert som første norske pønkeband. Polygrams holdning derimot minner oss bare om at ethvert opprør, geniun musikk, whatever, kan bli oppkjøpt, men bare hvis vi tillater det.

Av Tore Stemland

Artikkelen sto opprinnelig på trykk i cd-r zinen Æ VEIT DA FAEN Æ #1 (august 2004)

Oppdatering desember 05; Et eksemplar av Subway Suck 7"eren ble solgt på Ebuy til en italiensk samler for nesten 3000,- kr i slutten av nov 05. Eksemplaret var slitt, noe bildet over her viser. Tidligere har denne blitt solgt for ca 2000,- kr.