Friday, September 03, 2004

Terror for Jesus

Historien om Bodø bandet Terror for Jesus er hentet fra heftet som fulgte med deres 7” ep.


Denne historien begynner sommeren 90 hjemme hos brødrene Anders og Øystein Moe, som på denne tiden ennå bodde hjemme hos sine foreldre på Bertnes (2 mil utenfor Bodø sentrum). Det var en gang d`herrer Lars Nicolaysen og NXP var på besøk hos dem at ideen om å starte et band slo rot. Anders Moe foreslo da øyeblikkelig at det må hete TERROR FOR JESUS (heretter TFJ). Et utmerket valg av navn da det var tvetydig og staves likt på norsk og engelsk. Før de rakk å ha noen øvinger sluttet A. Moe høsten 90. Han var dog involvert i TFJ som manager fram til romjula 90 før han trakk seg fra den jobben også.

Senhøsten 90 begynte Nicolaysen og Ø. Moe og øve i lag med og Ørjan Tverbakk (gitar) som TFJ. Kort tid etter slutter Ø. Moe for å bli erstattet av Bård Mikalsen (bass). Kort tid etter er også vokalistene NXP og Fenrik U. Synlig på plass. Dette oppsettet konsertdebuterte 23/2-91 som oppvarming for EQUINOXSinus. På denne tiden spilte både Nicolaysen og Tverbakk parallelt i X-OMATIC. TFJ deltok i april 91 på Nordlandsfinalen av LO rock 91.

Etter dette en skikkelig garasje konsert i en ekte garasje på Løp (på Nordsia nesten 1 mil nord for Bodø). Under en musikerfest på Sinus 15/6-91 opptrådte NXP og Synlig som TERROR FOR JESUS FOR GUD FOR FAEN med acapella rap versjoner av TFJ låter. Hadde 29/6-91 sin siste konsert med for anledningen deres faste lydmikser og produsent Remi Larsen på gitar, da Tverbakk var bortreist, på en psykedelia fest på Skihytta på Soløyvatnet rett utenfor Bodø. I september 91 slutter NXP og Synlig. De resterende tar navnet VERTINNEN SKRIKER. Dette varer til i begynnelsen av november 91 før også de blir oppløst, da Nicolaysen flyttet til Oslo.

Før debut konserten fikk de laget 300 badger som de delte ut gratis. Dette var en del av en massiv pr kampanje som nok var med på å gjøre bandet kjent. De var våren 91 i IPLAJ studio, med Remi Larsen som produsent. Her spilte de inn materialet til sin debut singel som ikke ble gitt ut da bandet ble oppløst. Fra denne er bidragene til Shit Happens og Tiddelibom hentet fra. Fra samme studiosession ble låten "Ørjan & Bård spiller HC" gitt ut under band navnet VERTINNEN SKRIKER, samt låtene "Sveins multifiber" og "...And The Wailers" utgitt under bandnavnet SKJIT LARS M/VENNER, på Shit Happens samleren. SKJIT LARS M/VENNER besto av Mikalsen, Nicolaysen, NXP og Tverbakk. Disse opptakene stammer også fra TFJ sin studiosession master tape, og er således tatt med her.

Terror for Jesus diskografi:

div artister - Tiddelibom (Bodø rockeklubb BRKCD 9402) 3xcd i eske 94 inkl: Et tall i statistikken

div artister - Shit happens (Nicolaysen Records NCD001) cd 95 m/vedleggsark. Limited edition av 1000 nr ex. Inkl: TERROR FOR JESUS - Lesbian toesuckers/To menneska/Kick. SKJIT-LARS M/VENNER - Sveins multifiber/...And The Wailers. VERTINNEN SKRIKER: Ørjan & Bård spiller HC.

Yo Core or No Core! (Requiem Productions TFJ 01) 7" ps ep med A4 hefte og badge i 10 nummererte eksemplarer 2002

Den komplette studio innspillingen er mye omsatt på bootleg markedet.

Bård MIKALSEN (a..k.a. TERROR MIKALSEN)
Kommer opprinnelig fra Tromsdalen. Bodde i en lengre periode i Bodø på 90 tallet hvor han spilte i TERROR FOR JESUS. Etter dette spilte han i THE FLIES som eksisterte en kort stund på Hustad leir utenfor Molde. De holdt en konsert der før de ble oppløst. Her spilte Mikalsen trommer. For de slektsinteresserte kan det opplyses at han var bror av Trond Mikalsen (også han fra Tromsdalen) som spilte i KLOVNENS SISTE NATT og TIL ALLE BARNA.

Etter oppholdet i Bodø og HUstad leir flyttet han til Oslo hvor han ble med i PER IVARS ORKESTER som trommeslager. Med dem gitt ut en rekke utgivelser og spilt bl.a. på By:larm i Tromsø i febr. 2001. Samtidig som han spilte i PIO ble han trommeslager i ROCK METAL SOLDIERS i oktober 2001. Med dem en rekke konserter i Oslo området fra april 2002, samt MP3 ute på NRK Urørt. Etter hvert sluttet Mikalsen i PIO for å konsentrere seg om RMS. Med dem bidrar han på hyllest platen til avdøde Joachim Nielsen.

Diskografi kommer
Anders MOE (a.k.a. JURYEN) og Øystein Moe

Var med så kort tid, og med all mulig respekt, hadde så liten innflytelse på bandet TERROR FOR JESUS slik det ble at de blir forbigått i stillhet i denne sammenheng. Uansett er deres tilstedeværelse nødvendig for å kickstart bandet TERROR FOR JESUS. For mer info sjekk ut oppslagsverket BODØS POP OG ROCK 1952-99 (Requiem) bok desember 99. Juryen har fått en egen fanside på internett, sjekk ut; http://home.online.no/~janbruun/juryen/juryen.html

Lars NICOLAYSEN (a.k.a. SKJIT LARS)

Hans musikalske karriere startet i løpet av 79. Ingen husker helt sikkert når, men i alle fall et av mange band navn var GONZO BAND. Her var Lars Nicolaysen med fra starten av på trommer. Musikken var rølpete, til tider pønkete. Med seg hadde han blant andre Gisle Heimly (bass) Roger Johansen (gitar) og Hans Petter Karlsen (gitar). Johansen og Nicolaysen startet tidlig på høsten 80, SHAM ROCK i lag med Dag Nordhaug (gitar), Jan x (sang) og x x (bass). De fortsatte der GONZO BAND slapp. Men i motsetning til førstnevnte klarte SHAM ROCK å spille konserter. De debuterte og avsluttet som oppvarming for HJERTESVIKT A/S. I tillegg hadde de en skole konsert i mellom oppvarmingsjobbene. Alle disse tre var i løpet av 81. Sistnevnte en gang i november. Fra den fikk de sånn høvelig god kritikk i musikkmagasinet NYE TAKTER (nr 12/81). Faktisk deres eneste presse omtale.

På denne tiden startet han sitt alter ego punk "band" SKJIT LARS der Lars Nicolaysen spilte inn alt av instrumenter selv, på en backingtape. Deretter ble denne tapen avspilt til SKJIT LARS live vokal. Etter hvert også med de så etter hvert "beryktede" KETCHUP LADIES. De hadde bare en oppgave, og det var å sprute mest mulig ketchup på hovedpersonen i løpet av "Matsangen". Problemet var bare at KETCHUP LADIENE ikke bestandig var like treffsikre, slik at publikum fikk, bokstavelig talt, en smak av SKJIT LARS sitt live show. Disse har hvert KETCHUP LADIES ved en eller flere annledninger; Kristin Joyce Knox, Beate Larssen, Merete Nilsen, Monica Nilsen, Marit Sjøvold, Vilde Sjåfjeld, Nan Skoglund, Linn Stemland, Hild "DSD" Strandbakk, Kit Støver, Marit Sundt og Gøril Vatshaug. Uten hans utvalgte damer, debuterte han live på en kjellerock på Gimle i mars 83, etter å ha vært gjevnlig i studio med sin faste produsent, Thomas Sivertsen, siden høsten 81. Dette holdt han på med til avskjedskonserten 11/3-89 som oppvarming for STENGTE DØRERSinus. Her var han for andre gang som SKJIT LARS uten backing taper. Første gang var da han spilte helt akustisk på gitar og sang på en konsert på Gimle 3/3-86. På avskjedskonserten spilte han trommer og sang. Med seg her hadde han Bjørn Jervås (gitar/kor) og Ørjan Tverbakk (bass/ kor). 10/12-94 hadde han en "reunion" konsert som SKJIT LARS i anledning utgivelsen av samle cden "Tiddelibom". I 95 bestemte han seg for å la SKJIT LARS stå opp av graven og vil med meget sporadiske hendelser pøse ut sine hitlåter over et begeistret og trofast publikum.

Samtidig som han var med i SHAM ROCK og hadde SKJIT LARS prosjektet, var han innom en rekke andre band og prosjekter. Først var han i lag med Ivar "KMYSLE" Arnesen (gitar) og Bjørn Jervås (gitar/sang/bass) tidlig på 80 tallet, med i bandet KARMA KIDS. De rakk noen øvinger samt en demo innspilling. Musikalsk var dette tung rock inspirert pop punk. Han kom også med i vokal gruppa TRAVOLTA SINGERS (BEE NICO GEES BROTHERS) mot slutten av deres eksistens. De sang coverlåter i dur og moll og besto stort av en grunnstamme av hans brødre Eivin "EON" og Jan Nicolaysen, samt Ingrid Dalmo. Gruppa var i sin tid startet for å spille inn et soundtrack til en av mange filmer EON har laget opp igjennom årene. Flere av disse har broder Lars medvirket på som skuespiller og/eller på soundtracket. Lars var også i disse dager skuespiller på en av Rolf Ørnholt sine filmer.

Etter en kort og hektisk karriere innen filmen, var han med på å starte dansebandet NIGHTLIFE høsten 82. I tillegg til standard sviske låter av BONEY M, NAZARETH og dets like hadde de låter av punke bandene THE CLASH og UK SUBS på Reportuaret. Med dette spilte de ute en gang. Hendelsen fant sted på SJØHUSKROA våren 83. Her ble de truet med at strømmen ville forsvinne hvis de spilte flere pønkelåter. Bandet besto forøvrig av Jørgen Larsen (bass) Thomas Sivertsen (gitar/sang) og Gunnar Skogseth (tangenter). Sistnevnte startet senere IDLE HOUSE (senere i SØSTERHJEMMET). NIGHTLIFE rakk i sin tid å spille inn 2 demoer i tillegg til konserten, før Larsen sluttet sent på våren 83.

I løpet av sommer/høst 83 gikk de resterende i studio i lag med Linda Haagensen (sang) Asbjørn "ASA" Krogtoft (produsent) Svein Martinsen (tangenter) Lars Moe (sang) og Eivind "EON" Nicolaysen (produsent/kor). Lars spilte forøvrig på trommer i tillegg til å kore, synge og være med produsent. Mens Sivertsen spilte gitar og bass i tillegg til sang og kor. Han var også medprodusent. Skogseth spilte tangenter. Anledningen for at disse ble samlet i studio var at Sivertsen hadde laget musikk til filmen YUKON. Så resten ble hyrt inn som studio musikere. Flere av dem medvirket også i filmen YUKON, som forøvrig ble laget av Lars broder EON. I lag med Sivertsen har han spilt trommer på Sivertsen sitt studio prosjekt COUNTDOWN. Samt på et studio prosjekt for Katolsk bølgelengde på Bodø nærradio (Radio 8000). I dette tilfellet gikk det på kjente og kjære salmer for bruk i programmer på 80 tallet.

Samtidig som han live debuterte med SKJIT LARS, debuterte han med sitt støy/kaos punk band BLEAH på den samme kjeller rocken. Dette ble foreviget på dokumentar kortfilmen "Bleah - live at Gimle" av EON. Soundtracket fra denne er forøvrig på flere utgivelser (se discografien). Her fikk han med seg på første oppsettet; Geir Løve (gitar) og Roger Løvik (bass), i tillegg til Lars på slagverk/vokal. En meget kraftfull og kaotisk affære kan mann vel trygt si. Etter denne konserten holdt de 3 til før de tok pause i november 84. På disse 3 konsertene spilte Tor Raymond "DARRE" Olsen (gitar) (i stredet for Løve) samt at Finn Jøran "NIFF" Olsen overtok bassen på de 2 siste konsertene. Dette siste oppsettet var også påmeldt til en maraton rock på Sinus i mars 89, hvor de ble stoppet halveis oppå scenen !!. Alle medlemmene i BLEAH var med i POLITISK AVFALL. Et band som Lars var innom i en kort periode, faktisk kun et dusin øvinger og en avskjedskonsert på Gimle i november 84.

På denne tiden ble Tore Stemland manager for Lars Nicolaysen. Han ordnet SKJIT LARS kontrakt med Amerikanske MAXIMUM ROCK`N`ROLL i annledning deres internasjonale samle LP i 1984 mm. De startet også flere musikalske prosjekter. Det første av disse var NNNNGH, som hadde en spilling på en maraton rock våren 84. Her var også Tor Raymond "DARRE" Olsen (trommer) og Finn Jøran "NIFF" Olsen (gitar) (begge ex BLEAH og POLITISK AVFALL mm), i tillegg til Lars på bass, og Tore Stemland på vokal. Musikalsk var dette kaospønk inspirert av NO KNOX og deres like.

På grunn av en rekke komplekse grunner, som vi ikke skal komme inn på her. Var de begge med på å starte BODØ RAA RAAK KLUBB. En klubb som holdt en rekke konserter samt ga ut 2 samlere før pausen i 87. Samtidig startet de metal perkusjons grupperingen PSYKISK TORTUR. Et metall mot metall rytmisk lyd monster inspirert av Cage, Varese og futuristiske strømninger i musikken i mellomkrigstiden samt strømninger fra 70 talls disco. Her var instrumenteringen alt fra sementblandere og drill til oljefat og jomfrusveisen (!). Som dette opparbeidet de seg et vist ry i det mellom europeiske industri miljøet.

Parallelt med dette startet Lars solo industri prosjektet NERVØSE LIDELSER. Også dette fikk berettiget oppmerksomhet i det nevnte miljøet. Dette førte til at NERVØSE LIDELSER er med på en Tysk samler med låten "Den siste viking". Begge disse prosjektene tok pause i løpet av 86, men de er ikke "oppløste". I mars 86 avfyrte han et Mauser gevær i Aspåsen aula, som en del av BODØ HARMONIMUSIKK, under ledelse av Giorgio Semprini, sin framføring av Tsjajkovskijs verk "1812 overture".

På denne tiden var han blitt med i jampunk lauget GILBÆRT Å SØLIVAN, i lag med Petter Pogo (sang/gitar) og Remi Larsen (bass). De tok etter hvert navnet POLEN og spilte egenkomponerte punk låter før de ble oppløst sommeren 86. I mai 86 var han vikar i CAKEWALK på en konsert da de ble uten trommeslager tett før en kontraktsfestet konsert. Samme måned holdt støy laget SCREAM YOUR DANCE en konsert på Låven. De besto av Anders Moe (tapes) Tore Stemland (vokal/perkusjon) og Lars (perkusjon/vokal). Utdrag fra denne konserten er senere blitt brukt av JURYEN på hans utgivelser. I tillegg har utdrag av PSYKISK TORTUR blitt både remixet og innfiltrert i flere verk av JURYEN.

Oppi alt dette var Lars en stund innom et av Norges første tekno band, nemlig PLX 15. Her ble han med tidsnok til å være med på debutkonserten deres i desember 85. Musikalsk var dette synth/tekno inspirert pop/punk for verpende høns, som de selv beskrev musikken sin. De resterende var Jon Hveding (synth/gitar/sang) og Remi Langmo (synth/sang). Tidlig på våren 86 slutter Lars i PLX 15. For å dukke opp med et mer rendyrket synth prosjekt våren 87. Her var Remi Langmo (synth) med fra starten av. I tillegg var Mary Campel (sang) Hans "MINI" Svendsen (gitar/synth/kor) Øystein Moe (synth) og Ørjan Tverbakk (gitar), innom i kortere eller lengre perioder. En etter en faller de fra før også Langmo sluttet høsten 91. Fra da av et soloprosjekt for Lars.

Parallelt med dette var han med i TIL ALLE BARNA på slagverk i løpet av 89/90, uten at de kom seg ut av øvingslokalet med Lars i line upen. I løpet av høsten 90 blir TERROR FOR JESUS en realitet (Se TERROR FOR JESUS egen historie for mer info om det). Som dette varte de til sommeren 90 hvor vokalistene sluttet og bandet ble oppløst. Restene øvde en kort periode som VERTINNEN SKRIKER før også de ble oppløst i slutten av september 91. På denne tiden satt Nicolysen både i styret for Bodø rockeklubb og var meget aktiv i rockeklubbens nærradiosendinger; 101 ROCK. I denne radioen var han også redaktør i en periode tidlig på 90 tallet.

I denne perioden ble det laget et hørespill i radioen over en ide av Tore Stemland som het FRANK FROST OG VINYLSPØKELSE. Her gikk handlingen ut på hva ville skje hvis det begynte å brenne i Lars sin platesamling (hans øyensten, i allefall da). Her spilte Nicolaysen sitt alter ego. I løpet av 90 var jampønklauget FLØTEPUS på Sinus 2 ganger. Begge gangene som oppvarming for LIFE...BUT HOW TO LIVE IT?. Her spilte han nok engang i lag med Bjørn Jervås (gitar/sang) og Ørjan Tverbakk (bass) på den første konserten. På den andre var Tverbakk erstattet av Bård Toftebakk (bass) i tillegg kom Gisle Moen (gitar) med (Alle disse - Lars med i SNOW CATS). Etter dette sluttet Nicolaysen og de resterende tok navnet KARAOKE KIDS. Noen utskiftninger senere skiftet de navn til IRIE DARLINGS, men det er en annen historie.

Etter dette tok han seg et musikalsk hvileår før han høsten 92 er med å starter DEN TID...DEN SORG. De besto i begynnelsen av Alf "LOSEN" Brattøy (gitar/sang) og Lars (trommer). De fikk med seg Eli Slaatsveen (sang) og Ørjan Tverbakk (bass). En måned senere fikk de med Arne Gotaas (gitar/kor). Dette oppsettet live debuterte som oppvarming for IRIE DARLINGS under romjulsrocken på Sinus i desember 92. Neste konsert var 29/1-92 som var gjenåpningen av Sinus. Etter denne slutter Tverbakk. Han ble erstattet av Bjørn Myhre (bass) i 14 dager, før også han slutter (Og startet KINKY VIBES). Deretter kom Johnny Larssen (bass/kor) med i slutten av februar 93. Samtidig kom også Geir Viksaas (keyboards) med i bandet. Dette oppsettet debuterte på Sinus romjula 93 som oppvarming for ADA VADA. I slutten av september 94 var dette oppsettet i Hønsehuset og spilte inn bidraget til samlecden "Tiddelibom". Etter release partyet for denne, på Sinus 10/12-94, hvor bla. a. DEN TID...DEN SORG spilte, sluttet Gotaas. I mars 95 sluttet også Slaatsveen og Viksaas. De ble erstattet av Thomas Sivertsen (gitar), og etterhvert Anne Andersen (sang). Dette oppsettet debuterte på OD-Rocken på Sinus i oktober 95. Musikalskt er de rock med et svakt islett av folk rock. Dette oppsettet hadde sin siste konsert på Sinus 18 oktober 96, men øver når de finner tid til det fortsatt. Etter siste konsert har medlemmer kommet og gått igjen, men trioen Larssen, Nicolaysen og Sivertsen har hele tiden vært med og er det fortsatt. Lars har holdt seg nogenlunde i ro utad i sin musikk karriere men i det stille syslet med sine synther i sitt eget studio.

Sent på 90 tallet ble han nok engang gjenforent med Jon Hveding (gitar/vokal) og Remi Langmo (synth) (begge ex PLX 15 mm) i pubpønk bandet HUMDINGER. Her var også Tommen Hveding (gitar/kor) og Nigel Mowles (bass) med. Disse spilte inn en demo hvor en låt fant veien til en vinyl pønk samler for NordNorske band. Rett etter det sluttet Nigel og ble erstattet av Jens Hasselberg (bass). De opptrer ved ugjevne mellomrom som det og har begått en studio demo som ble deres debut album. 31/8-02 spilte de på Rognan Roots Festival. Etter denne konserten slutter Hasselberg. Han blir erstattet av Johnny Larssen (bass) før også Hveding slutter. Hveding blir erstattet av Steven Balmbra (vokal). Dette oppsettet debuterte på Bodø HardCore Festival #8 på Gimle i nov-05. Konserten ble filmet og gitt ut som DVD-R bare få dager senere, under samme festival. Dette oppsettet har gjort en rekke konserter og gjorde ny studio demo i april 07.

Nicolaysen var våren 2006 med å starte opp plateselskapet Go To Gate Records i lag med NXP. De to startet opp PSYKISK TORTUR igjen samme våren og fikk med seg Ronny Wærnes og redebuterte som trio under NØDUTGANG 2006 festivalen inne i fjellet på Bremnes fort. Konserten ble senere utgitt. Etter dette en rekke konserter som trio før NXP trakk seg ut høsten 2006. Da fortsatte de som duo av Nicolaysen & Wærnes.

Lars Nicolaysen discografi;

BLEAH - Live at Gimle (EON FILM) Dokumentar kortfilm 83

JURYEN - Whipe out (Yecch tapes YECCH 706) mc m/vedlegg 87 (Nicolaysen studio musiker på flere låter)

NERVØSE LIDELSER - Datamatic destruction (Requiem REQ 027) mc 85

PLX 15 - From ritual to romance (Kassette cassettes/Requiem/SRD KC 0002/REQ 333/SRD 008) mc 86

PSYKISK TORTUR - Erindringer (Diamant 0.51gps NR 1) mc m/vedleggsark 86

div artister - Absolute musiques schizofrene festsamler 1987 (Absolute musique AM 01) mc 87 inkl; JURYEN - Jamrag (live). Dette er ett live opptak fra SCREAM YOUR DANCE sin eneste konsert, som i sin tur er utgitt som JURYEN.

div artister - Adios amigo (Requiem REQ 022) mc i plastpose m/vedleggsark 85 inkl; PSYKISK TORTUR - Last day of Pompeii (live).

div artister - Bodø cd'en (NordNorsk Musikkproduksjon BODØCD 0195) cd 95 inkl: LARS NICOLAYSEN - Destination unkown. SKJIT LARS - Fuck religion. På denne platen er Lars konfransier igjennom hele platen.

div artister - Can a Butterfly Smash a Wheel ? (Bodø raa raak klubb BRRK 2) lp 87 inkl: PLX 15 - De sterke /Much Too Soon When You're Tied Up. SKJIT LARS - Back to Auswitch/Sveins multifiber/Overdose/Alt går te hælvete. Denne utgivelsen ble gjennutgitt i Tsjekoslovakia på mc, i 89, med bonus låter i forhold til den Norske utgaven.

div artister - Die Young Stay Pretty (Requiem REQ 006) mc 84 inkl: BLEAH - Live at Gimle (soundtrack) /Live at Hunstadsentret. SKJIT LARS - Alt går te hælvete/Ein skigard/Æ vil spy på verden.

div artister - FFFFF (Yecch tapes YECCH 702) mc 86 inkl; PLX 15 - Amen (remix). Denne utgivelsen er senere remastred og gjenutgitt på Hypertonia World Enterprices.

div artister - Rock mot Sjøhuset (Bodø raa raak klubb BRÅK 1) mc 86 inkl: BLEAH - Bleah 1-4/Bleah valsen /Slite strenger er gøy sangen. POLITISK AVFALL - Knus systemet/Jannicke/Utitlet/Kirka (e nå dritt). PSYKISK TORTUR - Autentisk opptak fra Rønvik/ Steinbrudd i alpinløypa. SKJIT LARS - Ufruktbar mainnskjit/Du e en dritt/Panikk i ambulansen/ Verrükt in der kontrollzentrale/Alt går te hælvete/Ein Skjit Lars/ Pattebarnet/Spy på verden. Alle bidragene med alle bandene er live.

div artister - Shit Happens (Nicolaysen Records NCD001) cd 95 m/vedleggsark. Limited edition av 1000 nr ex. inkl: BLEAH - Live at Gime (Soundtrack). COUNTDOWN - Verrükt in der kontrol-zentrale. DEN TID...DEN SORG - Fergemannen/Ninnus. NERVØSE LIDELSER - Power failure (extract from...). LARS NICOLAYSEN - Minimoog talk/You can run, but you can`t hide. PLX 15 - Much To Soon When You`re Tied Up. PSYKISK TORTUR - Egen containerbåt i NordNorge. SKJIT-LARS - Back to auswitch.../Leo Trotsky/Liten gutt sprang ut i en vei /ikke mere Bjørn i hennes underliv/Verrückt in der kontrol-zentrale/Gro Harlem Brundtland/ Ufruktbar mainn-skjit/Siste gang Jan kom sent hjem/Ja til Fr.P./Ex Trondheim/Mat-sangen/Æsj/Alt går til helvete. SKJIT-LARS M/VENNER - Svein`s multifiber/ ....And the Wailers. VERTINNEN SKRIKER - Ørjan og Bård spiller HC. X-OMATIC - Midnattsbarn/Wall of ice/Medaljens bakside/Mask`s

div artister - State Of The Art (Requiem REQ 040) mc 90 inkl; JURYEN & PSYKISK TORTUR - Energi skal utløses i luft del I og II.

div artister - Thee Book (Graf Haufen Tapes GHT 34 & GHT 35) 2xmc i boks m/vedleggsark Tyskland 85 Limited edition av 250 ex. inkl; NERVØSE LIDELSER - Den siste viking. (Er feilaktig oppført som artistnavnet SKJIT-LARS på utgivelsen, for mer info se på; http://www.qserve.net/~wrr/Organum/discog/GHT34.html)

div artister - Tiddelibom (Bodø rockeklubb BRKCD 9402) 3xcd i eske m/hefte 94 inkl: DEN TID...DEN SORG - De gamle fantasier. SKJIT LARS - Skjit Lars megamix. X-OMATIC - Much Too Soon When You`re Tied Up. I tillegg studio musiker på JURYEN sitt bidrag "Moo ija to ieru Juryen".

div artister - Welcome to 1984 (Maximum Rock`n`roll MRR 01) lp m/innercover USA 84 inkl; SKJIT LARS - Verrükt in der kontrollzentrale. (Annen version enn på SHIT HAPPENS samleren).

div artister - X-MAS TUNES (Hypertonia World Enterprices HWE 021) mc 88 inkl; X-OMATIC - Jingle bells.

div artister - NØDUTGANG 2006 (Go To Gate Records GO TO CD 001/DVD 001) CD + DVD i 100 eksemplarer, deretter som (GO TO CD 001) unlimited med bare CDen. 2006. inkl; PSYKISK TORTUR - Very Nervous Mix, PSYKISK TORTUR & JURYEN - Energi skal utløses i luft (utdrag)

I tillegg til dette finnes det en rekke opptak på bootleg markedet. Her er spesielt SKJIT LARS og TERROR FOR JESUS ettertraktet.

Tore STEMLAND (a.k.a NEKRO XP og NXP)

Startet sin musikalske karriere i rølp`n`pønk bandet POWER TOO GØSS (Gøss var klengenavnet til den da nylig avdøde rektoren på barneskolen vi alle gikk på) hvor bandet hadde en konsert på en ungdomsklubb på grendehuset på Myklebostad , Nordstranda (2 mil nord for Bodø) og deretter hadde 3 eller 4 øvinger. Bandet besto av; Tor Eide (bass) Roger Bakke (gitar) Karl Olav Karlsen (gitar) og Tore Nilsen (trommer). Suksessen var skrekkelig fraværende og en notis i fanzina Gakk var alt av synlige spor de satte etter seg. Etter dette skulle det gå slag i slag med det ene prosjektet mer heseblesende enn det andre. Her er en kort presentasjon; Pseudonym for Tore "NXP" Nilsen (fra 93; Stemland). Under dette navnet laget han musikk innen industri/cut up teknikker. Inspirert av band som NOCTURNAL EMISSION, NON og THE PSYCHEDELIC MESMERING EYE. Forutenom dette laget han 2 diktsamlinger og deltok i en rekke post art magasiner/fanziner og utstillinger i Europa og Canada. Han står også bak REQUIEM PRODUCTION. Har vært med i band som ASOD DVI, MUGGEN GRANITT og TERROR FOR JESUS m.fl. Var tekst forfatter til en rekke artister som MITTI SKRITTI, POLITISK AVFALL, ROTTENSAMBLET og SKJIT LARS m.fl. Var i perioder på 80 & 90 tallet manager for artister/band som FRESH FRUIT, MITTI SKRITTI, PLX 15, POLITISK AVFALL og SKJIT LARS m. fl. Har jobbet som musikk journalist i magasiner som f. eks; Rock furore, Goldies og Vinyl. Har i tillegg skrevet for Norske fanziner som f. eks; GAKK, Nye svuls og Go lyden. Foruten i utenlandske fanziner som f.eks; Llama (Finland) og Maximum Rock'n'roll (USA). Var en av drivkraftene bak BODØ RAA RAAK KLUBB. Har sittet i styret for BODØ ROCKEKLUBB i flere perioder på 80 og 90 tallet, samt var daglig leder i 92, og leder i 96. Var i 86 med å starte Blitz bokkafe. Senere innom Blitz Recording i en kort periode. For REQUIEM laget han også et hefte om SEX PISTOLS som kom ut som "Fanz magazin nr 1". Senere gitt ut flere nr av Fanz magazin. Ellers vært programleder på Bodø rockeklubbs nær radio sendinger 101 rock. Gitt ut oppslagsverket BODØS POP OG ROCK 1952-99 i desember 99. Jobber i lag med Robert St. Dyrnes med ett oppslagsverk/index på Norske musikk fanziner. For utfyllende info henviser jeg til nevnte oppslagsverk.

Discografi og bibliografi:

Asod dvi - E.S.N.R.S. (Requiem REQ 015) mc med A3 poster. Limited edition av 20 ex i 86

Asod dvi - 21-1 (Requiem REQ 043) post art hefte i 15 eksemplarer 88

Asod dvi - We Live In Black And Die In White (Requiem REQ 019) mc med div vedlegg. Alt i en hermetisk lukket metal boks. Limited edition av 20 eksemplarer 89

F&F - Disappearances (Requiem REQ 039) mc 86

JURYEN - Wipe Out (Yecch tapes YECCH 706) mc m/vedlegg 87 (NXP studio musiker på flere låter)

Nekro XP - Cafe muzak (Requiem XP 1) mc begrenset opplag av 20 nr eksemplarer 84

Nekro XP - Drømmer om frihet (Requiem REQ 009) dikthefte i A5 plastpose m/post art i et begrenset opplag av 20 eksemplarer 85

Nekro XP - The Fine Art of Doing Nothing (Requiem XP 2) mc 85

Nekro XP - D PR B (Requiem XP 3) mc 85

Nekro XP - Mekanikk (Requiem XP 4) mc 86

Nekro XP - NXP (Requiem REQ 027) mc 86 begrenset opplag av 10 eksemplarer som ble gitt vekk gratis til Requiems beste kunder.

Nekro XP - En samling (Requiem REQ 027) diktsamling 88

PSYKISK TORTUR - Erindringer (Diamant 0.51gps NR 1) mc m/vedleggsark 86

div artister - 6x10=60 (Requiem REQ 222)mc 86 m/hefte. inkl: ASOD DVI - 21-1 (radio mix)/I dette øyeblikk/Sleeping in snatches/Feelings of isolation (Gjenutgitt av en rekke selskaper rundt i verden)

div artister - Absolute musique's schizofrene festsamler 1987 (Absolute musique AM 01) mc 87 inkl: JURYEN - Jamrag (live). Dette er ett live opptak fra SCREAM YOUR DANCE sin eneste konsert, som i sin tur er utgitt som JURYEN.

div artister - Adios amigo (Requiem REQ 021) mc 85 i pose m/info ark inkl: ASOD DVI - 21-1. PSYKISK TORTUR - Last day of pompeii (live)

div artister - Blitz Hitz (Blitz Recordings BZ 8901) 2xlp m/hefte (smørsyra) 89 ( ) mc 89 inkl: ASOD DVI - Messed up (brain damadge) (lp utgaven finnes i 2 opplag som skilles fra hverandre med at 1 press ser ut til å ha en låt etter Within Range, denne er fjernet på 2 press. Begge med Smørsyra vedlegget.)

div artister - Can a Butterfly Smash a Wheel? (Bodø raa raak klubb BRRK 2) lp 87 inkl: ASOD DVI - Schön, sehr schön/T.B.L. (Finnes også som white label testpressing i 10 ex)

div artister - Europa 6 (Norway) (Alberto Caddedu) mc m/hefte 87 Italia inkl: ASOD DVI - Plastics/Like this

div artister - FFFFF (Yecch Tapes 702) mc 86 Gjennutgitt på Hypertonia (HWE 041) mc 90 inkl: ASOD DVI - Nobody is perfect/Natures trick. Nekro XP - Kommunikasjon II (remix)

div artister - Im labratorium (Mechanik Cassettes MC 06) mc m/hefte Sverige inkl: ASOD DVI - Untitled

div artister - Katacombe vol 2 (Schrei Rec) mc 84 Tysk inkl: ASOD DVI - She Said So (Gjenutgitt av en rekke selskaper rundt i verden)

div artister - Katacombe vol 7 (Yecch Tapes YECCH 4NI4) mc 88 (gjenutgitt av Hypertonia (HWE 064) mc 92) inkl: ASOD DVI - (A New Generation ov Freedom Fighters Following Jim Jones Example ov Living In) Harmony and Peace.

div artister - Motop 1 (If Records CMH 1704) lp m/info ark 89 Holland inkl: ASOD DVI - Greatest Hits Vol 1

div kunstnere - People in The Other World's Art 84 (volume 1 Europe) (Camera obscura) bok 85 Belgia med biografi/post art bidrag fra NXP.

div artister - Psychomania (Etiquette Records ER 009) lp m/info ark 86 Holland. Finnes også som limited edition med håndmalt cover av Nico de Haan. inkl: ASOD DVI - A.D. Sakharov

div artister - Quest ce quil y a? (Requiem REQ 005) mc i A5 papirpose med vedleggsark 83 inkl: H.C. ELECTRONIC ORCHESTRA - A.K.`s forlis (a Requiem)

div artister - Rock mot Sjøhuset (Bodø raa raak klub BRÅK 1) mc 86 inkl: ASOD DVI - Plastics. PSYKISK TORTUR - Autentisk opptak fra Rønvik/Steinbrudd i alpinløypa (begge live)

div artister - Shit Happens (Nicolaysen Records NCD001) cd m/vedleggsark. Limited edition av 1000 nr ex. inkl: PSYKISK TORTUR - Egen containerbåt i Nord-Norge.

div artister - SSSSS (Yecch Tapes YECCH 701) mc 87 inkl: HC ELECTRONIC ORCHESTRA - Postcard from Scotland.

div artister - State Of The Art (Requiem REQ 040) mc 90 inkl: PSYKISK TORTUR & JURYEN - Energi skal utløses i luft part I & II

div artister - Strandlek (Selbsmordorganizatione) mc 84 Svensk inkl: ASOD DVI - det synkende skip

div artister - The Neck Party (Markus Arvidson) mc 86 Sverige inkl: ASOD DVI - Cafè de florè/E.S.N.R.S. (Sistnevnte låt feilaktig kreditert IF, BWANA på covret)

div artister - Tiddelibom (Bodø rockeklubb BRKCD 9402) 3xcd i eske m/hefte 94 inkl: studio musiker på JURYEN sitt bidrag "Moo ija to ieru Juryen".

div artister - Titanic Disaster (Futu X Tapes FUTU 5) mc 86 Belgia inkl: ASOD DVI -Plastic (remix)

div artister - NØDUTGANG 2006 (Go To Gate Records GO TO CD 001/DVD 001) CD + DVD i 100 eksemplarer, deretter som (GO TO CD 001) unlimited med bare CDen. 2006. inkl; PSYKISK TORTUR - Very Nervous Mix, PSYKISK TORTUR & JURYEN - Energi skal utløses i luft (utdrag)

FENRIK U. SYNLIG

Dukket opp fra ingenstedsfra og havnet til slutt i de dype skoger der hun den dag i dag sitter og lager underlige tekster. P.S. Uen står for Honda.

Ørjan TVERBAKK

Han startet sin musikalske karriere i Tverlands bandet CUSMA høsten 81. De besto av Trond Hamre, Tom Rune Johansen, Harald Kirkebø, Steinar Sandvik, Ørjan Tverbakk, og Rolf Vik. I begynnelsen spilte de kun på skolefester og lignende. I februar 82 begynte de i samarbeid med Tverlandet ungdomsteater å øve inn et teaterstykke. Disse ble nå oppløst etter hvert. Ørjan begynte da å spille i lag med bl.a. Tore Karlsen i ett nytt Tverlandsband kalt GHOST TOWN. I september 85 blir bass jobben i SNOW CATS ledig og Ørjan tar den gladelig. De besto nå foruten Ørjan av Bjørn Jervås (gitar/sang) Lars Myklebust (trommer). Dette oppsettet gjør en konsert 21/9-85 før også Arnesen slutter i september 85. Som trio fortsetter de og spiller inn bidraget til "Can a Butterfly Smash a Wheel ?" samleren. Spiller en rekke konserter i Bodø. den 4/4-86 hadde de en konsert hvor Tverbakk koret mens Håvard Ness spilte bass og Arnesen spilte gitar. Arnesen hadde også en gjesteopptreden med dem på Sinus 13/9-86, hvor SNOW CATS spilte oppvarming for JOKKE & VALENTINERNE. 1/11-86 spiller de på en lokal rock på Sinus som COD CATS med et reportuar bestående av country låter (Svært lenge før MOTORPSYCHO skulle gjøre lignende stunts). Myklebust slutter i august 88 for å bli erstattet av Tore Karlsen (trommer). I desember 88 spiller de en konsert med Myklebust på trommer i Tromsø. På denne konserten sang Steven Balmbra på en låt. Etter dette holdt de en rekke konserter med Karlsen på trommer. Blandt annet en ny Tromsø spilling 24/2-89 hvor ei låt, samt et intervju med bandet blir tatt opp og vist våren 89 på NRK TV i programserien "rock 89". Karlsen slutter i slutten av februar 89. Inn kommer Benn Henriksen (trommer) og Gisle Moen (gitar/sang) som begge var med i DARWIN paralelt med SNOW CATS. Dette oppsettet spilte blant annet oppvarming for POPCORN EXPLOSION på Blitz i Oslo 22/5-89. I August 89 slutter Henriksen og blir erstattet av Harald Olaussen (trommer) som samtidig spilte i JACK FROST & THE HOODED CROW. Dette oppsettet debuterte 1/9-89. Deler av denne konserten var ment som bidrag til SINUS 1 OG 2 SEPTEMBER samleren, men de var så missfornøyd med opptakene at de gikk i studio med Thomas Sivertsen som produsent og spilte inn bidragene som ble brukt på den platen. De spilte også inn en demo på øvingslokalet som ble produsert av Christian "CP" Pettersen. Fra denne er bidraget til TIDDELIBOM hentet fra. Dette oppsettet spilte flere plasser i Norge og hadde SNOW CATS sin avskjedskonsert 26/5-90 på Last Train i Oslo med Arnesen som lydmikser. Bandet ble oppløst dagen etter. De hadde en reunion konsert 10/12-94 i anledning utgivelsen av TIDDELIBOM. De besto da av Jervås (gitar/sang) Olaussen (trommer) og Tverbakk (bass/sang). SNOW CATS spilte en tett og hard rock tydelig inspirert av rythm & blues. I tillegg hadde de enkelte reggae låter på reportuaret sitt samt noen få cover låter av band som RUTS DC og SEX PISTOLS. GILBÆRT Å SØLIVAN var et pønkete jam lag med hovedbasis i Aage Asphaug (trommer) Remi Larsen (bass) og Petter Pogo (gitar/sang). Disse hadde sin debutkonsert 3/3-86 på Gimle. Etter det holdt de 3 konserter til våren 86 før de ble oppløst. På de 2 siste konsertene spilte Lars Nicolaysen (trommer). På den siste konserten deres overtok Lars Myklebust på trommer, mens Ørjan Tverbakk overtok på bass. Samtidig gikk Pogo fra sang til kor mens Nicolaysen gikk fra trommer til sang. Musikalsk var det stort sett punk låter det gikk på. Såvel egenkomponerte som coverlåter. 11/3-89 spilte Ørjan (bass/kor) og Bjørn Jervås (gitar/kor) som session musikere for SKJIT-LARS på hans første avskjedskonsert på Sinus. 27/1-90 spilte denne trioen på Neptun som oppvarming for LIFE...BUT HOW TO LIVE IT?, men da under navnet FLØTEPUS og med pønkete klassikere fra fler en SKJIT-LARS sitt reportuar. Samarbeidet med SKJIT-LARS utviklet seg til at Ørjan ble med i Lars Nicolaysens synth band/prosjekt X-OMATIC sommeren 90 hvor han var med til i februar 91. Imens var begge med i yo-core comboen TERROR FOR JESUS. DEN TID...DEN SORG ble startet høsten 92 av Alf "LOSEN" Brattøy (bass/sang) og Lars Nicolaysen (trommer). De fikk med seg Eli Slaatsveen (sang) og Ørjan Tverbakk (gitar). En måned senere fikk de med Arne Gotaas (gitar/kor). De gikk i studio 22 - 24/11-92 og spilte inn en demo. Fra denne er kuttene på 2) hentet. Dette oppsettet live debuterte som oppvarming for IRIE DARLINGS 26/12-92 på Sinus. Neste konsert var 29/1-93 som var gjenåpningen av Sinus. Etter denne slutter Ørjan som ville konsentrere seg om FUNNY FARM/FRESH FRUIT, som han hele tiden hadde vert med i parallelt med DEN TID...DEN SORG. FUNNY FARM ble startet høsten 91 av Terje Hongset (bass) Tore Karlsen (trommer) Jostein Svarstad (gitar) og Ørjan (sang/gitar). De hadde sin debut konsert 4/4-92 på Sinus som en del av en maratonkonsert. Etter det spilte de oppvarming for FRU PEDERSENSinus 27/5-92. Denne konserten ble deres avskjedskonsert. For da Karlsen sluttet tidlig i september 92, skiftet de resterende navn til FRESH FRUIT. Musikalsk var dette rock i grenselandet mot andre stilarter som jazz, og funk. Spilte stort sett egen komponerte låter. Noe de fulgte opp under sitt nye band navn FRESH FRUIT. De besto av Hongset (bass) Roger Johansen (trommer) Svarstad (gitar) og Ørjan (sang/gitar). De startet opp i begynnelsen av september 92. Før de rakk å ha konsert, sluttet Johansen i slutten av september 92. Han ble erstattet av Mads Toftebakk (trommer). Dette oppsettet debuterte på Bertnesrocken 92 i Mørkvedhallen 9/10-92. De vant også talent- konkurransen Rockland 92 i des 92. I løpet av februar 93 rakk de å spille inn en demo med Håvard Christensen som produsent, som bidraget til TIDDELIBOM er hentet fra. De spilte sin avskjedskonsert under Nordland musikkfestukeSinus den 31/7-93. Etter dette tok Ørjan en pause fra musikken. Han har også koret på en demo med IRIE DARLINGS. Han har også sittet i styret for BODØ ROCKEKLUBB.

Ørjan Tverbakk sin diskografi:

FRESH FRUIT - Boot Boys Live at Sinus (Paladin software) cd rom single

FRESH FRUIT - Welcome to a Trashjazzmetalfunkhiphoprock`n`rollreggae Experince (Animal Production/Paladin Software) CD i 8 nr ex

div artister - Can a Butterfly Smash a Wheel ? (Bodø raa raak klubb BRRK 2) lp 87 inkl: SNOW CATS - flying with you

div artister - Shit Happens (Nicolaysen Records NCD001) cd 95 m/vedleggsark. Limited edition av 1000 nr ex. Inkl: DEN TID...DEN SORG - Fergemannen/Ninnus

div artister - Sinus 1 og 2 september 1989 (Bodø rockeklubb BRK 8901) lp 90 inkl: SNOW CATS - The past/No style

div artister - Tiddelibom (Bodø rockeklubb BRKCD 9402) 3xcd i eske 94 inkl: FRESH FRUIT - Juicy Lucy. SNOW CATS - Funny Feeling.
Siden dette heftet ble gjort ferdig har det skjedd noe. Her følger en liten oppdatering;


Terror for Jesus har fått noen websider man kan bedrive tiden på; #1 #2

Bård Mikalsen har etter oppløsningen av Vertinen skriker flyttet til Oslo hvor han ble med i PER IVARS ORKESTER. Et band som består av utflytta nordlendinger i hovedstaden. Musikalsk snakker vi om tett og samspilt rask punk i grenselandet mellom 77 punk og hard core. Kan minne litt om The Reilly Express uten at likheten er påfallende.

Anders Moe har avsluttet sine Japansk studier med hovedoppgave om japanske tegneserier (!!).
Øystein Moe er fortsatt Daft når han finner ledige stunder og inspirasjon. Cd-r album med Daft vil foreligge på Requiem i løpet av 2005.

Lars Nicolaysen er fortsatt i Den tid...den sorg og Humdinger. Begge bandene har gjenomgått store personelskiftinger. Humdinger har i tillegg klart å gi ut et selvtittulert cd-r album. Jobber som studiotekniker og produsent i sitt eget studio Cito lydstudio når han ikke er på sin egentlige arbeidsplass.

Tore Stemland har startet Muzakk bloggen og burde bruke tiden på studiene i stedet. Men dette er da så mye morsommere.

Fenrik U. Synlig er fortsatt i skogen for bare trær og bedriver poesi.

Ørjan Tverbakk har lagt musikken delvis på hyllen, men i lag med Bjørn Jervås og Harald Olaussen skal trioen holde reunionkonsert med Snow cats 20 november 04 på Sinus i Bodø. Trioen er beryktet for sin pubpønk og vil nok vise at de kan riste rust ut av årgangskomposisjonene sine.

Se også på Terror for Jesus sin Tore Stemland

9 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Unknown said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Whats up аre using Woгԁprеss for your ѕite platfoгm?
I'm new to the blog world but I'm trуing to get started and crеate my own.
Do you require anу html coding expertіsе to mаke your own blog?
Anу hеlp would be greatly aрprecіated!Feel frеe to surf to my page; efficient taxi service

teshat said...

click here to find out more replica designer bags wholesale have a peek at this web-site Dior Dolabuy Look At This bags replica ysl